Viime ajat ovat kuluneet erilaisten lapasten parissa. Käsityökahvilassa olemme kirjoneuloneet. Saimme malliksi vanhan Virossa tehdyn kintaan, jonka omistaja toivoi, että tallennamme sen kauniin kukkakuvion. Värit loistavat kirkkaina, langat ovat ilmeisesti kerien loppuja - hiukan eri sävyisiä. Lapanen on parsittu kämmenen puolelta, joten uutta tarvitaan.

Alkuper%C3%A4inen%20vironkirjokinnas%2C%


Tuumasta toimeen - ruutumalli paperille ja neulomaan!

Silmukkamäärissä oli sovittelemista. Aikaa kului ruutupaperin ja värikynien kanssa. Mistä sopivat langat? Omista varastoista ei tuntunut löytyvän tarpeeksi ohuita, joten päädyin tarjouksessa olleisiin Nalle-lankoihin ja noin 2,5 -numeroisiin KnitPro -puikkoihin.

Mielenkiintoista tekemistä. Olen opetellut pitämään neulottavat langat toisen vasemman etusormen päällä, toisen oikealla etusormella -  melkein kuten tässä linkissä. Pidän oman vasemman etusormeni kylläkin lähempänä puikkoa. Pitkät lankajuoksut sidon "kiepauttamalla", siihen löytyi ohje täältä.

Helmikuun alkuun mennessä sain parin vihdoin valmiiksi.

Uusi%20vironlapaspari%20Nalle-langasta%2

Huomasin, että vasemmanpuoleisen (oikean käden) lapasen oranssi reunakuvio on täyteläisempi kuin toisen lapasen. Selitys: sitä neuloessani pidin kuviolankaa vasemmassa kädessä ja pohjan väriä oikeassa. Siis jos haluan, että kirjoneuleen kuvio erottuu selvästi pohjasta, pidän sen värisen langan vasemmalla etusormella ja taustalle jäävän pohjavärin oikealla etusormella.

Hyvä, että sain ajoissa valmiiksi, sillä kinnaspari lähti syntymäpäiväänsä viettävälle esikoiselle Etelä-Suomeen.

Uusi%20vironlapaspari%20Nalle-langasta%2