Helle hellii nyt ylenmäärin. Olen varjoon hakeutuvaa lajia - pihakoivun katveessa ja tuulen leyhytellessä on leppoisaa istuskella ja nyhrätä kepeitä neuleita.

Työpaikan kirpputorilta tarttui erikoisen oloinen keräpaketti mukaan. Sukkalangaksi tarkoitettu sekavärinen tuote ei puhutellut värityksellään, mutta tuntu oli kiinnostava. Vyötteessä ei ollut mitään mainintaa kuitusisällöstä - "strumpylle" ei minua vakuuttanut villasta. Mukana seurannut monikielinen esite selvitti, että "Hengittää puuvillan suuren määrän ansiosta, huippulaatua, hauskasti juokseva väritys. Materiaali: 48% puuvillaa, 38% villaa, 13% polyamidia." Oli ihan pakko kokeilla ja saada kesäsukat alulle; KnitPro kakkoset esiin ja kärkialoitus puikoille. Yllättävän helppoa neulottavaa vaikka säikeiden kierre on aika löyhä.

NEULOTUT%20HEIN%C3%84K%20010.jpg

 

Työkuviot pyörivät vapaallakin mielessä. Tulevan tiistain iltatorille on kehitelty jotain myytäviä - yksi ehdotus ja koetuote on mikäpä muu kuin neulottu pöytäpyyhe.
NEULOTUT%20HEIN%C3%84K%20002.jpg
Nämä ovat kaikki puuvillaisia, vasemmanpuoleinen nurkasta aloitettu, muut tuttuja helmineuleen muunnoksia.

Kankaankudonnan jäänöskuteita on vuosien aikana kertynyt kaappeihin. Oman kokemuksen perusteella pellavainen pöytäriepu on käytössä tosi hyvä; siksi neuloin muutaman kappaleen rohdin nelosesta eri paksuisilla puikoilla.
NEULOTUT%20HEIN%C3%84K%20009.jpg

Nopeaa neulottavaa, ainakin tämä keltaraitainen kolmosen pyöröpuikolla.

NEULOTUT%20HEIN%C3%84K%20005.jpg
Kevyt höyrytys tasoittaa muhkurat ja pehmittää osan karkeudesta. Käytössä riepu vain paranee ja imee paremmin kosteutta. Pesuksi on riittänyt huuhtelu astianpesuaineella.

 

Metsämieheni toimitti tänään riistaruuat uuniin muhimaan ja lähti mattopyykille; minä valvoin patojen kypsymistä ja sain aikaan sentään jälkiruuan. Tämän verran jäi kolmesta mansikkalaatikosta jäljelle pakastusoperaation jälkeen.
(Tässä piti olla kuva herkullisesta mansikkakiisselistä)