Todellakin harvakseltaan tulee nykyisin päivitetyksi näitä sivuja. Ehtii jotain kertyäkin, vaikka kesä on kulunut ilman varsinaista kesälomaa. Viikon verran pidin ylityövapaita kesävieraitten aikaan.
 

Viime postauksen harjoitusmatto Tukipisteellä on valmistunut jo aikaa sitten. Useampi halukas sai kokeilla räsymaton tekoa. Tämmöinen pieni - vähän yli metrin - kesäinen tunnelmapala siitä tuli:
Opeteltiin huolittelemaan maton reuna kudotulla päärmeellä. Loimilankojen tiukkojen solmimisten jälkeen puuvillalankainen päärme käännettiin kaksinkerroin, painettiin loimet päärmeen sisään ja ommeltiin reuna teräväkärkisellä neulalla kiinni tukevasti käsin.
Riepumatto on eloisaa pintaa. 

Blogini on nimeltään Kotikutoista, mutta enpä ole paljon kotona kudottuja saanut aikaan. Toivottavasti vähitellen tulee muutos, sillä vanhat pussilakanat ja farkut ovat olleet leikkelyjeni kohteina. Pussilakanoita revin - säästin peukalon niveltä. Silloin on ongelmana purkautuvat, repsottavat langat. Helpotin asiaa keräämällä ne samalla kun revin suikaleita:Laimeata, mutta eiköhän kätköistä löydy värikkäämpääkin.

Kesän innoittamana aloitin limevihreällä seiskaveikalla putkisukan (ohje täällä); rentouttavan helppoa ilman kantapään miettimisiä!


Varastoissani ei yleensä näy paljon keltaista, mutta tämä kehruutuotos tekee poikkeuksen.

Ohuen ohut kaksisäikeinen merinovilla odottaa, että vihdoin saisin siitä joskus pitsineuleisen huivin lahjoitettavaksi jollekulle.


Viimeisin kehruurupeama oli kerrata jo aiemmin kesällä kehrätty Pirtin Kehräämön hahtuvalanka. Ajattelen, että se on käyttökelpoisempi "oikeana" neulelankana.

Lempeästi liukuvärjätty lopputulos, parin sadan gramman lankamäärä on hyvä lisä vaikka neulejakkuun.

Pyhänä paistanut aurinko taisi viedä osan värisävyistä, joita langassa on yllättävän monta.