Todellakin harvakseltaan tulee nykyisin päivitetyksi näitä sivuja. Ehtii jotain kertyäkin, vaikka kesä on kulunut ilman varsinaista kesälomaa. Viikon verran pidin ylityövapaita kesävieraitten aikaan.
 

Viime postauksen harjoitusmatto Tukipisteellä on valmistunut jo aikaa sitten. Useampi halukas sai kokeilla räsymaton tekoa. Tämmöinen pieni - vähän yli metrin - kesäinen tunnelmapala siitä tuli:
DSCI0147.jpg

DSCI0153.jpg
 

Opeteltiin huolittelemaan maton reuna kudotulla päärmeellä. Loimilankojen tiukkojen solmimisten jälkeen puuvillalankainen päärme käännettiin kaksinkerroin, painettiin loimet päärmeen sisään ja ommeltiin reuna teräväkärkisellä neulalla kiinni tukevasti käsin.
DSCI0156.jpgDSCI0159.jpg
Riepumatto on eloisaa pintaa. 


Blogini on nimeltään Kotikutoista, mutta enpä ole paljon kotona kudottuja saanut aikaan. Toivottavasti vähitellen tulee muutos, sillä vanhat pussilakanat ja farkut ovat olleet leikkelyjeni kohteina. Pussilakanoita revin - säästin peukalon niveltä. Silloin on ongelmana purkautuvat, repsottavat langat. Helpotin asiaa keräämällä ne samalla kun revin suikaleita:
DSCI0164.jpg

DSCI0191.jpg
Laimeata, mutta eiköhän kätköistä löydy värikkäämpääkin.

Kesän innoittamana aloitin limevihreällä seiskaveikalla putkisukan (ohje täällä); rentouttavan helppoa ilman kantapään miettimisiä!

DSCI0188.jpg

Varastoissani ei yleensä näy paljon keltaista, mutta tämä kehruutuotos tekee poikkeuksen.
DSCI0201.jpg
Ohuen ohut kaksisäikeinen merinovilla odottaa, että vihdoin saisin siitä joskus pitsineuleisen huivin lahjoitettavaksi jollekulle.
DSCI0199.jpg

Viimeisin kehruurupeama oli kerrata jo aiemmin kesällä kehrätty Pirtin Kehräämön hahtuvalanka. Ajattelen, että se on käyttökelpoisempi "oikeana" neulelankana.
DSCI0193.jpg

DSCI0195.jpg
Lempeästi liukuvärjätty lopputulos, parin sadan gramman lankamäärä on hyvä lisä vaikka neulejakkuun.
DSCI0183.jpg
Pyhänä paistanut aurinko taisi viedä osan värisävyistä, joita langassa on yllättävän monta.