En voi kehua ruuanlaittotaidoillani, en ole mikään resepti- tai kokkaajafriikki. Arkiruokaa teen ja nautinkin kun on aikaa siihen. Angorinalla oli jokin aika sitten tosi maukkaan tuntuinen keittoresepti; pakkasella keitto onkin paras ja helpoin lämmike. Meillä syötiin tänään ihan tuikitavallista nakkisoppaa. Enemmän kuin mausta (ei siinäkään moittimista ollut) nautin kuitenkin väreistä joita kattilaan kertyi.
(Kuva tuhoutunut)

Ainut rutiinista poikkeava aines oli palsternakka, joka oli jääkaappiin ilmaantunut. Maistuvan lisän se tosiaan antoi.

(Kuva tuhoutunut)
Näkkileipä ja juusto on ehdoton yhdistelmä kuuman keiton kanssa! Tämä eväs kantaa iltaan saakka...

Kansalaisopiston kehruukurssi on taas käynnistynyt. Joukko kasvaa, meitä on jo 14 villoihin ja pellavaan hurahtanutta. Kokoonnumme Kotiseututalolla, kamarissa, johon on kerätty paikkakunnalla vaikuttaneen opettajapariskunnan esineitä.

Mutta mitä ihmettä Päivi tässä tekee?
(Kuva tuhoutunut)

Villahahtuva vasemmassa kädessä, oikea käsi pyörittää jotain vimmatusti...  Rukkia ei tarvita, ei myöskään värttinää - ja lankaa syntyy!
(Kuva tuhoutunut)

Sehän on puinen grillitikku! Olimme kaikki hämmästyksestä vaikuttuneita, koko touhu näytti uskomattomalta. Vahinko, ettei tämä ole videokuva, ehkä joskus sekin onnistuu. Päivi oli nähnyt pasmina-villasta telkkariohjelman, siinä mies kieputti tikkua ja teki lankaa. Ennakkoluulottomana kokeilijasieluna Päivi ryhtyi toimeen ja tuloksena oli jo kolme tikullista suomenlampaan ruskeaa neulekelpoista lankaa. Ranne vaan rentona, ei pelkoa värttinän putoilusta lattialle eikä tuskailua vanhan rukin remppojen kanssa. Ihmeellistä!

Perinnemallisten vinorukkiemme joukkoon tuli Saaran mukana Louet´in pystyrukki. Hän oli saanut sen vasta samana päivänä mutta työ sujui jo kuin vanhalta tekijältä.
Saara%20ja%20Louet-rukki%2027.1.2010.jpg
Päässään Saaralla on palmikkoneuleinen myssy, johon lanka on kehrätty värttinällä (elämänsä toinen lanka, kuulemma).
 

Marika%20ja%20Saara%2027.1.2010%20%281%2
Saaran naapuri on Marika, joka karstasi uudenkarheilla Ashfordin karstoilla. Villojen vaihtaminen karstalta toiselle opettelutti. Hymy oli kuitenkin herkässä.

Muita aikaansaannoksia nähdään varmaan tuonnempana.