Pitkän miettimisen, pohdinnan ja kypsyttelyn tuloksena päätimme käyttää osan kesälomarahoistamme uuden (käytetyn) kehruukamppeen hankintaan. Piti olla kätevästi mukaan otettava, silti tukeva, suurehkot rullat ja helposti hankittava. Puikottelua -Hanna antoi vinkin (kiitos!) ja niin löysin ehdokkaan Samman blogista. Vielä harkintaa, vähän hinnasta tinkimistä ja öiden yli nukkumista. Tänään aamupäivällä sain viestin että matkahuollossa on noudettava paketti. Työpäivän jälkeen oli kiire kotiin ja kokoamaan Sonataa. Onnistuihan se, pähkäillen.
sonata%20001.jpg
Olen tyytyväinen Kromski Sonatan perinteenomaiseen tekotapaan; voin hyvin kehräillä vaikka museolla niin, etteivät "vanhoilliset" asiakkaat kovin paljon moiti. Kaksi poljinta on vaihteeksi uutta minulle - kyllä opettelutti! Sohvalla pilkistää "Lazy Kate", rullateline kertaushommia varten. Enää en tarvitse muovikori-grillitikkuviritystä.

sonata%20004.jpgNyöritys poikkeaa suomalaisen perinnerukin kaksoisnyörityksestä. Yksi synteettinen vetonyöri kehrästä vauhtipyörään. Ohuempi pellavalanka-jousisysteemi säätelee kierteen määrää (vastannee ämmää perinnerukissa). Tässä olen kokeillut harmaata suomenlampaan topsia, joka karkaili vähän väliä sormista kun hain sopivaa vetovauhtia. Mukavaa, mutta ei vielä rentouttavaa... Työasentokin on soviteltava jaloille, selälle ja käsivarsille mahdollisimman helpoksi.

Tässä koko rukkiperhe, johon uusi tulokas taitaa sopia ja kotiutua ihan luontevasti.
sonata%20006.jpg

Nuo vanhemmat työkaverit olen esitellyt viime kesän ulkoilujutussa.