Monien puuhien ja innostusten välissä olen nautiskellut Ilun Handun sukkalangoilla. Oli vaikea tehdä valintaa lukuisten ihanien sävyjen joukosta. Tässä keväästä asti odotellut ohut lanka villaa, bambua ja Kid Mohairia.
Ilun%20handusta%20%20010%20%285%29.jpg

Se pääsi puikoille, kun halusin minäkin kokeilla miten sukka aloitetaan kärjestä. Piti ensin selvittää ”Mindless Socks” –ohje, josta sain vinkin Pian blogista.


P1010003.jpgNykerrystä ovat ensimmäiset kerrokset, mutta sujuvat kun alkuun pääsee. En omista kerintälaitetta, joten päätin tehdä käsin kerän, josta lanka juoksee sisältä. Kesävieraana poikennut Pirena näytti miten se tehdään, mutta minun koekappaleeni ei kyllä ole sen mallinen kuin pitäisi – toimii kuitenkin.

 

Kantapää ei ole vahvistettu, se muotoutuu neulottaessa aika ovelalla tavalla. Ohjetta tarvitaan varmaan vielä seuraavienkin kantapäiden teossa. Valmiista sukista tuli hiukan tiukat minulle, joten tytär saanee pehmeät, ohuet ja hauskasti raidoitetut käyttösukat.P1010005.jpg

 

Handun langoilla herkuttelu jatkuu…

Sukkaa%20Ilun%20Handun%20langasta%202009
Tässä on lisämausteena KnitPro –puikot, jotka hurmasivat minut ensikosketuksella. Sain tietoa Ilun blogista, ja intouduin tilaamaan muutaman sukkapuikkosarjan täältä. Puikot ovat laminoitua koivua, kevyet, notkeat, hiukan taipuisat. Niitä saa myös sateenkaaren värisinä. Vielä eivät ole menneet poikki (paitsi kun yksi kimposi lipokkaani alle hyökätessäni vastaamaan puhelimeen…)

 

Syksy on yleensä minulle ideoiden ja suunnitelmien toteuttamisen  aikaa. Tänä vuonna tekemiset vyöryvät niin että en tiedä mihin keskittyisin.  Blogikirjoittelu jää varmaan vähemmälle, muiden juttuja kyllä lueskelen.

Työkamari pursuu keskeneräisyyksiä: kehruita, villoja joka lähtöön, pellavasormauksia, neuleita, korjausompeluksia, malleja ja kokeiluja käsityökahvilaa varten, piirustuslehtiöitä, leikattavia matonkuteita… Onpahan valinnan varaa!