Mielenkiintoista, hoitavaa, uuvuttavaa, pitkäveteistä, ilahduttavaa, harmittavaa...

Sitä on siivota ja järjestellä hyllyjä, komeroita ja lukuisia säilytyslaatikoita. Vaikea päättää, mitä säästää ja minkä muiston voi jo luovuttaa kierrätykseen, poltettaviin tai jäteastiaan.

Tässä joitakin esineitä, jotka tallensin tulevan työkamarini seinälle - ainakin vähäksi aikaa.

Noe av minnene som jeg ikke kan kaste bort.

Jo aikaa sitten edesmennyt tätini on ommellut pieniä ristipistotauluja. Tietämättä minun tulevasta kehruuinnostani hän lahjoitti pystyrukilla kehräävän neidon ja peippolinnun  syntymäpäivätervehdykseksi vanhemmalle tyttärelle. Kudontakokeilut ovat materiaali- ja tekniikkatestejä; mitä voi tehdä pajukehikossa tai nauhapirralla.

Oma äiti on tallettanut ja muovilla suojannut vanhan Kotilieden kannen. Martta Wendelinin herkkä tunnelma ja käsityöhetki on kulkenut mukanani koko aikuisiän.

Kutsu Ariadna Donnerin kuvakudosten näyttelyyn on muisto vaikuttavasta, puhuttelevasta kokemuksesta ja sydämellisen persoonan kohtaamisesta. 

 

 

 

Seestymistä ja rauhoittumista kaiken pölyn ja pyyhkimisen jälkeen. Valmistaudun ottamaan vastaan kauan kaivatut kangaspuuni - ehkä jo parin viikon päästä! Kevät tuoksuu jo!

Nå er det roligt etter rengjøring og støv. Snart skal mitt arbeidsrum være ferdigt til å motta min vevstol! Det lukter våren allerede!