Tämmöinen on nyt uusi blogipohja, tuossa vieressä oikealla on paikka mistä löysin. Toivottavasti toimii ja teksti erottuu.

Dette er en ny bakgrunn til bloggen min, håper den fungerer.

 

Eilen piti viritellä vanhoja taitoja kun maanantain käsityökahvilassa on herännyt neulakinnasinnostus. Olen joskus nuoruudessa tehnyt neulakintaita, mutta taito on tosi ruosteessa. Löysin  kesken jääneet tekeleet, joista peukalot näköjään puuttuvat. Aloitusta piti tosissaan harjoitella - eipä ollutkaan helppoa! Työväline on yksinkertainen pitkä neula, jolla pujotellaan lankalenkkien lomitse  sormia apuna käyttäen. Kesti kotvan ennenkuin aloituskiemurat olivat hallinnassa. Tuosta nyt sitten toivottavasti päästään jatkamaan. Mukavaa tekemistä, kun alkuun pääsee. Sanovat, että paras talvikäsine rukkasten alla.

Her fins en gammel teknikk, eldre enn strikking. Vet ikke hva det heter på norsk, men man bruker en lang nål til å lage vøtter (nålbinding?). Litt vanskelig i begynnelsen, men det går etter man har fått de første maskene gjort.

 

 

 

 

 

Sitten: evakkorukilla taannoin kehrätty sinipunainen lanka on kerrattu punaisen merinovillan kanssa. Lopputulos on pehmeä, tykkään.

Har tvinnet det rødblått garnet med rødt merinoull. Resultatet er mykt, liker det.

Olen jostain syystä mielistynyt viime aikoina vahvoihin väreihin. Punaisen ja sinisen sävyt houkuttavat. Tässä vielä värjätyistä suomenlampaan villoista karstaamalla sekoitettua ja ketjukertauksella kolminkertaiseksi kehrättyä. Villakikkarat Piikusta.

Er blitt glad i kraftige farger. Forskjellige røde og blå toner synes hyggelige. Her får dere fargete finsk sauull, kardet sammen og tvinnet med navajo-tvinning. Ulla kommer fra Piiku.