Töihini kuuluu olla mukana Tukipisteen maanantaipäivissä - näin suven aikaan Kesäpihatapahtumissa. Ahkerat naiset ovat leikanneet monenlaisia matonkuteita kevään ja kesän aikana. Lahjoituksena saatiin vanhat, toimivat kangaspuut, jotka pystytettiin yläkerran keittiöön. 
DSCI0085.jpg

Kuteita on monen sorttisia ja leveys vaihtelee tosi paljon. Levittelin osan laatikoiden sisällöstä pöydälle ja pohdiskelin lajittelua:
DSCI0077.jpg

Näistä saisi syksyyn sopivia sävyjä, ruskatunnelmaa:
DSCI0079.jpg

Näissä on talviyön taikaa ja viileyttä:
DSCI0080.jpg

Nyt tekee mieli kesän valoisaa vihreyttä:
DSCI0078.jpg
Kolmella sukkulalla, kaksi kangaskudetta ja yksi trikoo, värijärjestys ehkä tuohon tapaan. Vaakaa ei ole, ei taida tulla isoa mattoa; arvioin noin kaksi kiloa neliömetrille. Vihreä kangaskude on leikattu tosi leveäksi, tekisi mieli halkaista... Aloitus pitää saada aikaan, joten puihin vaan!

Ensimmäiset kerät jo kulutettu - taitaa tulla kynnysmatto.
DSCI0100.jpg
Alkuun kudoin kuusi senttiä puuvillalangalla päärmevaraa, se taitetaan viimeistelyssä kaksinkerroin kolmeksi sentiksi. Kestävä ja siisti lopputulos; ei huolta purkautuvista loimihapsuista. Palaan asiaan kun matto joskus valmistuu. Tästä jatkavat halukkaat muut kutojat.

 


Itselläni ei ole multasormea eikä viherpeukaloa, mutta ystäväni Ulla omistaa molemmat. Vietin suloisen iltahetken hänen puutarhassaan.
DSCI0107.jpg
DSCI0108.jpg
Joka kesä piha-alue on eri näköinen, kokeileva ja luova Ulla siirtelee puita, pensaita ja perennoja uusiin paikkoihin. Tämän kesän uutuus on myös taustalla näkyvä pieni kasvihuone, jonne siirryimme herkuttelemaan jäätelöannoksilla.
DSCI0111.jpg
Oikealla seinustalla erilaisia tomaatteja ja kesäkurpitsaa, peräseinällä viiniköynnös. Vierailusta on kulunut jo jonkin aikaa, joten kypsyminen on varmaan edennyt hyvän matkaa.
 


Yhden vapaapäivän olen pitänyt, sen käytimme miehen kanssa harvinaisella tavalla. Saimme mahdollisuuden mennä viime perjantaina Savonlinnaan, oopperajuhlille. Tosca oli vaikuttava, traaginen ja puhutteleva.
Kes%C3%A4kuvat%20Savonlinna%20Hein%C3%A4
Lipuntarkastukseen meno jo vähän jännitti, laukkukin unohtui hetkeksi auki. Onneksi ei ollut pitkäkyntisiä lähettyvillä.