Päivän teema on tässä: (Kuva tuhoutunut)

Kasa paperinenäliinoja, hunajalla ryyditetty yrttitee ja kevyt kaulaliinaneule. Luulin jo säästyneeni nuhataudeilta, pari vuotta mennyt ilman niitä.  Lähipiiri on yskinyt ja köhinyt sen sijaan kaksin verroin - taisi oma vastustuskyky siihen pettää... Rokotuksia en ole  ottanut. Eilisen iltaa istuin valkosipulin kynnet sieraimissa - kyllä se auttoi ja avasi hengitystä.

(Kuva tuhoutunut)
Kaulaliinan tekele on tuttavan sukulaiselle pyydetty, tilauksena on joulunpunainen Cousteau-pipo ja siihen sopiva kaulaliina. Pipo on valmis, ongelma tuli kun langantoimittajalla ei ollutkaan riittävästi joulunpunaista lanett-lankaa. Monen "sottailun" ja purkamisen jälkeen päädyin siihen, että raidoitan huivin tasaisesti kahdella vähän eri sävyisellä punaisella. Ero näkyykin jotenkuten kuvassa. Ei paha, sanoisin.

 

Olen saanut muunkin kuin nuhatartunnan. Hepsiltä sain Puro-lankoihin liittyvän neulontabasillin.
(Kuva tuhoutunut)

Mukavaa ja nopsaa neuloa, yks-oikein-yks-nurin resoria kahdelta kerältä kaksi kerrosta aina väriään.
(Kuva tuhoutunut)

Tässä on yksi kerä Kanervikkoa ja yksi kerä Iltanuotiota, puikot nelosen bambupyöröt. Leveyttä 14 cm, pituutta kertyi vain 104 cm. Ei ylety varmaankan solmuun, mutta lämmikkeeksi kaulalle riittää.

 

Sitten kehuja. Syksyllä hankin Ilun handusta sukkalankoja ja innoissani neuloin itsellenikin nilkkasukat. Säväyttävä sininen perussukkalanka on ollut tosi mieluinen, kestänyt hyvin, myös talvijalkineissa. Harmittaa, etten arvannut tehdä pitempiä varsia. Nyt on mukava istuskella sisäolossa varpaat lämpimässä.
(Kuva tuhoutunut)

Köh, köh - teevesi kiehumaan...