En ole kadonnut enkä matkustanut minnekään. On ollut niin paljon tekemisiä ja pieniä tapahtumisia, että päivitykset ovat jääneet. Työrintamalla on kaikenmoista mukavaa; osallistumista iltatorille, Kesäpihatapahtumien järjestämisiä, maahanmuuttajanuorten työharjoittelun ohjaamista, kirpputorin siivousta ja monenlaista suunnittelupuuhaa.

Kurdipoika Farhad on halunnut osallistua myös erilaisiin tekstiilitöihin - kädentaitoa kun on. Suunnittelimme painokuvioita tyynyliinoihin ja käytimme leimasimena perunaa ja siihen veistettyjä yksinkertaisia kuvioita.

1279983490_img-d41d8cd98f00b204e9800998e  

1279979958_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Nuori somalirouva Asha avusti minua karjalanruusujen teossa, jotta saimme tyynyliinat ajoissa valmiiksi iltatorin myyntiin.1279980007_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Perunasta on moneen...

Tukipisteellä on heinäkuun torstai-iltapäivisin kokoonnuttu Kesäpihatapahtumiin eri aiheiden ympärille. Kierrätysasiaa, kesäkukkia, yrttejä, pellavan kehräystä ja nyt viimeksi somalialaisten pullien leipomista ja maistelua. Asiantuntijoina tietysti Asha ja ystävänsä Fadumo.

1279984072_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1279983565_img-d41d8cd98f00b204e9800998eAsha vatkaa kananmunia.

1279980074_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Ihan tavallisen suomalaisen pullan oloisia ja näköisiä - maku ja tekotapa poikkeavat totutusta. Parikymmentä kiinnostunutta osallistujaa oli mukana leipomassa ja maistelemassa näitä herkkuja. Paikallislehden päätoimittajakin tuli jutun tekoon, julkaisi reseptin, jonka saatte tässä:

SOMALIALAINEN PULLA (aineet sekoitetaan tässä järjestyksessä)

kananmunia 3,  vatkataan vaahdoksi

pehmeää rasvaa n. 150g

haaleaa maitoa 1 l

sokeria 1,5 dl

suolaa 1 tl

kuivahiivaa 1 pss

(kardemummaa)

vehnäjauhoja n. 2,5 – 2,8 l

sulatejuustoa täytteeksi

voiteluun kananmunaa, sesaminsiemeniä

Taikina alustetaan hyvin, kimmoisaksi ja käsistä irtoavaksi, kohotetaan n. 1 tunti, leivotaan pyöreitä pullia ja painetaan sulatejuustopaloja täytteeksi. Pullia kohotetaan pellillä n. 15 min. Voidellaan kanamunalla ja koristellaan esim. sesaminsiemenillä. Paistetaan 225° n. 5-7 min, kunnes ovat kauniin ruskeita. Paistetut pullat valellaan kuumalla, kiehuvalla sokerivesiseoksella.

Makuyhdistelmä on mukavan yllättävä; makeaa ja suolaista.

 

Kehruitakin on valmistunut pikkuhiljaa. Kromski Sonatan ensimmäiset tuotokset:

1279980183_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Isäntärengin kainuunharmasten kaunissävyistä lankaa tässä yksinkertaisena. Tarkoitus on kehräillä rullat täyteen ja kerrata navajo-kertauksella. Sähkönsininen merino miellytti esikoiseni värisilmää, joten se päätyy ehkä hänelle.