En ole kadonnut enkä matkustanut minnekään. On ollut niin paljon tekemisiä ja pieniä tapahtumisia, että päivitykset ovat jääneet. Työrintamalla on kaikenmoista mukavaa; osallistumista iltatorille, Kesäpihatapahtumien järjestämisiä, maahanmuuttajanuorten työharjoittelun ohjaamista, kirpputorin siivousta ja monenlaista suunnittelupuuhaa.

Kurdipoika Farhad on halunnut osallistua myös erilaisiin tekstiilitöihin - kädentaitoa kun on. Suunnittelimme painokuvioita tyynyliinoihin ja käytimme leimasimena perunaa ja siihen veistettyjä yksinkertaisia kuvioita. hein%C3%A4k%20010.jpg

iltatori%20002.jpg
Nuori somalirouva Asha avusti minua karjalanruusujen teossa, jotta saimme tyynyliinat ajoissa valmiiksi iltatorin myyntiin.
sekalaista%20001.jpg

sekalaista%20005.jpg
Perunasta on moneen...

 

Tukipisteellä on heinäkuun torstai-iltapäivisin kokoonnuttu Kesäpihatapahtumiin eri aiheiden ympärille. Kierrätysasiaa, kesäkukkia, yrttejä, pellavan kehräystä ja nyt viimeksi somalialaisten pullien leipomista ja maistelua. Asiantuntijoina tietysti Asha ja ystävänsä Fadumo.Asha_ja_Fadumo%5B1%5D.jpg


Asha_vatkaa_kananmunat_%281%29%5B1%5D.jp
Asha vatkaa kananmunia.

Valmiit_sokerikuorrutetut%2C_juustot%C3%
Ihan tavallisen suomalaisen pullan oloisia ja näköisiä - maku ja tekotapa poikkeavat totutusta. Parikymmentä kiinnostunutta osallistujaa oli mukana leipomassa ja maistelemassa näitä herkkuja. Paikallislehden päätoimittajakin tuli jutun tekoon, julkaisi reseptin, jonka saatte tässä:

 

SOMALIALAINEN PULLA (aineet sekoitetaan tässä järjestyksessä)

kananmunia 3,  vatkataan vaahdoksi

pehmeää rasvaa n. 150g

haaleaa maitoa 1 l

sokeria 1,5 dl

suolaa 1 tl

kuivahiivaa 1 pss

(kardemummaa)

vehnäjauhoja n. 2,5 – 2,8 l

sulatejuustoa täytteeksi

voiteluun kananmunaa, sesaminsiemeniä

Taikina alustetaan hyvin, kimmoisaksi ja käsistä irtoavaksi, kohotetaan n. 1 tunti, leivotaan pyöreitä pullia ja painetaan sulatejuustopaloja täytteeksi. Pullia kohotetaan pellillä n. 15 min. Voidellaan kanamunalla ja koristellaan esim. sesaminsiemenillä. Paistetaan 225° n. 5-7 min, kunnes ovat kauniin ruskeita. Paistetut pullat valellaan kuumalla, kiehuvalla sokerivesiseoksella.

Makuyhdistelmä on mukavan yllättävä; makeaa ja suolaista.

 

Kehruitakin on valmistunut pikkuhiljaa. Kromski Sonatan ensimmäiset tuotokset:

kehr%C3%A4tyt%20hein%C3%A4k.%202010%2000Isäntärengin kainuunharmasten kaunissävyistä lankaa tässä yksinkertaisena. Tarkoitus on kehräillä rullat täyteen ja kerrata navajo-kertauksella. Sähkönsininen merino miellytti esikoiseni värisilmää, joten se päätyy ehkä hänelle.